Laiduntavat lehmät hivelevät suomalaisen maisemasilmää - Pouta, Eija (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Lähes kaikki suomalaiset ovat maaseutumaiseman kokemisen asiantuntijoita. Jokaisella on oma näkemys maisemasta eikä toinen voi sitä kiistää: kauneus on katsojan silmässä. Maiseman tuottama hyöty - ihmisten kokema mielihyvä - muodostuu juuri ihmisen ja maiseman vuorovaikutuksesta.
Keywords: Ma; Ys; maatalousmaisema; maaseutu; luonnonmaisema