Mansikalle vettä tarpeen mukaan - Tahvonen, Risto; Koskela, Kalle; Ylämäki, Arto (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Mansikan uusi kastelutekniikka tihkuletkujen avulla mahdollistaa mansikan tasapainoisen kasvun ja hyvän sadon kuivanakin vuotena. Tihkuletkujen avulla suoraan kasvin juurille annettu vesi tulee kaikki kasvin käyttöön, kun maan pinnalta ja käytäviltä ei tapahdu haihduntaa. Kastelutarve perinteiseen sadetukseen verrattuna jää noin kolmannekseen.
Keywords: Pu; kastelutekniikka; tihkuletku; mansikat; kastelu; kastelulaitteet; sato