Huipputeknologia on maatalouden tulevaisuutta - (:unkn) unknown (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Bio- ja geeniteknologiaa hyödynnetään yhä enemmän uusien kasvilajikkeiden jalostamisessa. MTT:n tuore tutkimus visioi, että maailman viljellystä pinta-alasta noin 40 % on kaupallisessa gm-viljelyssä vuonna 2025. Suomessa muuntogeeniset kasvilajikkeet otetaan käyttöön hieman myöhemmin kuin muualla maailmassa. Todennäköisesti runsaat 20 % maamme peltopinta-alasta on muuntogeenisessä viljelyssä vuonna 2025.
Keywords: Ka; teknologia; maatalousteknologia; geenit; jalostus; jalostusmenetelmät; tulevaisuus; ennusteet; kehitys; ympäristö; maatalouskoneet