Opas metsätalouden vesistökuormituksen seurantaan - Kukkonen, Minna (Finnish Forest Research Institute, 2012)
Metsätalouden kuormituksen seurannan oppaassa kootaan yhteen ohjeita metsätalouden vesistökuorman seurannan järjestämisestä ja ylläpidosta. Oppaan toivotaan edistävän yhtenäisiä käytäntöjä sekä parantavan tulosten laatua ja vertailukelpoisuutta. Ohjeistusta voidaan soveltaa sekä viranomaisluonteiseen seurantaan että tutkimustarkoituksiin.Jatkuvatoiminen mittaustekniikka yleistyy nopeasti ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia seurannan toteuttamiseen. Oppaassa käsitellään myös siihen liittyviä kysymyksiä ja kehitystarpeita.
Keywords: automaattinen mittaus; huuhtouma; jatkuvatoiminen mittaus; kuormitus; valuma-alueet; veden laatu; vesistövaikutukset