Puna-apilan kasviestrogeenit nousuun - Moilanen, Tarja; Hoppula, Kalle; Miettinen, Eero (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Kasvien sisältämät kasviestrogeenit ehkäisevät syöpiä sekä sydän- ja verisuonitauteja. Toisaalta niiden runsas saanti voi aiheuttaa tuotantoeläimille lisääntymishäiriöitä. Lajike ja lämpösumma vaikuttavat puna-apilan kasviestrogeenien määrään.
Keywords: Ka; puna-apila; palkokasvit; luontaistuotteet; lääkkeenomaiset valmisteet; estrogeenit; yrtit; syöpä; sydän- ja verisuonitaudit