Pihatossa on miellyttävää työskennellä - Rissanen, Päivi (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Tilojen koko on kasvanut viime vuosina nopeasti. Samalla on muuttunut viljelijän työympäristö ja koko maataloustyön luonne. Entä yleistyvätkö ammattitaudit ja tapaturmat tilakoon kasvaessa? Kuopion aluetyöterveyslaitoksella tutkittiin vuosina 2002 ja 2003 työympäristöä sekä työn fyysistä ja henkistä kuormittavuutta isoissa pihatoissa. Mukana oli 20 keskisuurta tai suurta maitotilaa Keski-Pohjanmaalta ja Pohjois-Savosta. Karjaa tiloilla oli keskimäärin yli 50 lypsävää.
Keywords: Ma; maatalousrakennukset; navetat; pihatot; työterveys; ergonomia; taudit; turvallisuus; ilman epäpuhtaudet; pöly; tapaturmat