Luumuja jouluna ja juhannuksena - Aaltonen, Marja (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Luumupuut ovat kauniita ja siroja, joten ne soveltuvat pienillekin tonteille ja rivitalopihoille. Luumupuita käytetään myös viherrakentamisessa. Aiemmin taimikaupoissa oli tarjolla luumusta lähinnä ulkomaisia tuontitaimia, mutta Pohjoismaiden Geenipankin Prunus-projektin myötä kauppoihin on saatu runsas valikoima kotimaisia luumun taimia.
Keywords: ka; puutarhatuotanto; hedelmät; luumut; lajikkeet; vertailu; sato; levinneisyys; viljelymenetelmät