Mansikantaimien lisäystapa ei vaikuta niiden talvenkestävyyteen - Palonen, Pauliina; Lindén, Leena (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Mansikan talvivaurioihin on kiinnitetty viime aikoina entistä enemmän huomiota. Osittain tämä johtuu uusien, oloissamme arkojen lajikkeiden yleistymisestä viljelyssä. On herännyt myös kysymys, miten taimityyppi vaikuttaa mansikan talvehtimiseen. Tutkimuksessamme verrattiin erityyppisten mansikantaimien - valiotaimet, tervetaimet ja tilataimet - talvenkestävyyttä.
Keywords: Pu; talvenkestävyys; mansikat; puutarhamansikka; kasvien lisäys; taimet; mansikka