Sääolot koettelivat kasveja - Känkänen, Hannu; Tahvonen, Risto (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Ajanjakso loppukesästä 2002 alkukesään 2003 oli pelto- ja puutarhakasveille kova. Niitä koettelivat kuiva syksy, aikainen talvi, syvä routa ja kevään lämpimät jaksot. Kylvetyt siemenet eivät orastuneet syksyllä, tuleentumattomat pensaiden versot paleltuivat, oksat kuivuivat ja useat kasvilajit kärsivät talvivaurioista. Omenat ja herukat talvehtivat kuitenkin lähes moitteetta.
Keywords: Ka; talvivauriot; talvehtiminen; kuivuus; viljelykasvit; peltokasvit; puutarhakasvit; sää; vuodenajat