Kasvintuhoojat iskevät aikaisin kylvettyyn rukiiseen - Huusela-Veistola, Erja; Serenius, Marjo; Jalli, Heikki; Salonen, Jukka (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Kahukärpänen, lumihome ja saunakukka ovat tärkeimmät rukiin kasvintuhoojat. Rukiin aikainen kylvö lisää niiden aiheuttamia ongelmia. Syksyn sääolot vaikuttavat niin rukiin kuin sen kasvintuhoojienkin menestymiseen.
Keywords: Ka; viljakasvit; ruis; kasvinsuojelu; tuhoeläimet; rikkakasvit; kylvö; kylvöaika; kasvitaudit; kahukärpänen; saunakukka; pihatähtimö; sää; viljelytekniikka