Hyödyllinen lanta kierrättää ravinteita, tuottaa energiaa ja nostaa maataloustuloa - Luostarinen, Sari; Lehtonen, Heikki; Logrén, Johanna; Paavola, Teija; Rintala, Jukka; Salo, Tapio; Ylivainio, Kari; Järvenpää, Markku; Grönroos, Juha; Rankinen, Katri (Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Hyötylanta-tutkimusohjelma tuotti työkaluja lannan ja muiden eloperäisten materiaalien hallintaan. Lannan paremman hyödyntämisen kautta Suomen maataloustulo voi nousta 5-10 miljoonaa euroa.
Keywords: Ka; ma; eloperäiset lannoitteet; lanta; karjanlanta; fosfori; typpi; lannoiteteknologiat; lannankäsittely; biokaasu; maataloustulo; ympäristövaikutukset; ympäristötuki; organic fertilizers; manure; phosphorus; nitrogen; farm income; environmental impact; biogas