Yhteislaiduntaminen ei lisää loisongelmaa - Sormunen-Cristian, Riitta; Manninen, Merja (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Kuiva ja lämmin laidunnusjakso vähensi selvästi eläinten loisia. Samalla laitumella olleet karitsat ja naudat hyödynsivät laidunta tehokkaasti. Eläinten loismääriin tai terveyteen yhteislaidunnus ei vaikuttanut. Loiset eivät myöskään juuri tarttuneet eläinlajista toiseen.
Keywords: Ko; lammas; karitsat; lehmät; nautakarja; laitumet; loiset; sisäloiset; torjuntaeliöt; emolehmät