A simple and inexpensive method for producing and maintaining closed pot cultures of arbuscular mycorrhizal fungi - Walker, Christopher; Vestberg, Mauritz (Agricultural Research Centre of Finland, 1994)
Skotlannissa sijaitsevan tutkimuslaitoksen (Forestry Authority, Edinburgh) ja Maatalouden tutkimuskeskuksen välisenä yhteistyönä kehitettiin yksinkertainen ja edullinen arbuskelimykorritsasienten (AMS) viljely- ja ylläpitomenetelmä. Menetelmää testattiin pääasiassa kahdella testikasvilla, Plantago lanceolata L. ja Fragaria x ananassa Duch. Kasvien juuristoon siirrostettiin erityyppisiä AM-sieniä, jonka jälkeen kasvit ruukkuineen suljettiin läpinäkyviin Sunbag® muovipusseihin, joissa oli 0.02 mm mikrofiltteri ilmanvaihtoa varten. Sunbag-muovipussien sisällä viljeltiin onnistuneesti erityyppisiä AM-sieniä useilla erilaisilla kasvualustoilla. Edullisuutensa ja helppokäyttöisyytensä takia Sunbagpussit täyttivät tutkimuksen asettamat tavoitteet. Menetelmää voidaan käyttää AM-sienten pyydyskasviviljelmissä tai aloitettaessa AM-sienten puhdasviljelyjä kasvatus- tai kasvihuoneessa. Sunbag-pussien sisällä mykorritsaviljelmät eivät altistu ulkopuolisille kontaminaatioille ja systeemin hoito- ja kastelutarve on huomattavasti pienempi kuin avoimien ruukkujen vastaava tarve.

Trials and experiments were carried out to develop and test a simple and inexpensive method for producing and maintaining pot cultures of arbuscular mycorrhizal fungi. A commercially available, transparent bag, incorporating a micro-filter to allow gaseous exchange, was successfully tested, and found to satisfy the basic requirements of low cost, ready availability, ease of use, and adaptability. Pot cultures were produced and maintained in various substrates with several different plants. The system can he used for producing trap cultures, or for initiating and maintaining pure (multi- and single-spore) ramets of mycorrhizal members of the Glomales in growth chambers and greenhouses. As well as providing a means for maintaining fungal ramet purity, the system has the advantage of requiring less watering and maintenance than open pot cultures.
COST working group meeting on micropropagation and mycorrhiza.
Nimekkeen selvennys: Yksinkertainen ja taloudellisesti edullinen arbuskelimykorritsasienten suljettu tuotanto- ja ylläpitomenetelmä.
Keywords: Glomales; Sunbags; Glomus; Acaulospora; Gigaspora