Etelä-Pirkanmaan viljavuusfosforit syynissä - Närvänen, Aaro (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Etelä-Pirkanmaalla viidennes viljavuusfosforiltaan rikkaimmista pelloista tuottaa puolet peltojen liuenneen fosforin vesistökuormituksesta. Jos näiden peltojen fosforiluvut alennettaisiin seudun nykyisen keskiarvon tasolle, vähenisi vesistöihin kulkeutuva liuenneen fosforin kuormitus tältä alalta 65 prosenttia nykyisestä.
Keywords: Ta; Etelä-Pirkanmaa; fosfori; vesistöt; ravinteet; kuormitus; viljavuus; ravinnepitoisuus; pellot; valuma-alueet; valunta