Kuidun merkitys lihanaudan ruokinnassa - Huuskonen, Arto (fi, 2007)
Työn tarkoituksena oli KTN-hankkeen toimeksiannosta hankkia tietoa kuidun tarpeesta lihanaudoilla ja pohtia onko aiheesta tarvetta tehdä yksityiskohtaisempaa selvitystyötä. NDF-kuidun minimitasoa kasvavalle lihanaudalle ei voida vielä nykytietämyksellä antaa. Jos rehuannoksesta 20 % on karkearehun NDF-kuitua, ollaan vielä todennäköisesti pötsin toiminnan kannalta turvallisella tasolla.
Keywords: Ko; kuidun tarve; naudanlihantuotanto; lihakarja; ruokinta; rehut; ravintokuitu