Selvitys koeruututunnistelaitteiston hankinnasta Kasvintuotanto Jokioinen -ryhmään - Nissi, Jaana (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2012)
Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen Kasvintuotannon Jokioisten ryhmään kasvinviljely -tiimiin on tarve hankkia oma lämpösiirtotulostinlaitteisto koeruututunnisteiden valmistusta varten. Tähän saakka koeruututunnisteet on tilattu ostopalveluna Jokioisissa toimivalta Boreal Kasvinjalostus Oy:ltä. KJO:n TAT -tiimissä on olemassa oleva laitteisto, joka kuitenkaan ei sovellu koko KJO -ryhmän käyttöön. TAT:n laite on sidottu heidän käytössään olevaan ohjelmistoon, jolla myös mm. analysoidaan kaikki heidän torjunta-ainetestauskokeidensa tulokset. Viime vuosina KAT -tiimissä käytössä olevat koeruututunnisteet on teetetty Boreal Kasvinjalostus Oy:ssä, jossa käytössä oleva Finn-ID Oy:n jälleenmyymä Toshiba-merkkinen lämpösiirtotulostin vaikuttaisi myös KJO:n tarpeisiin parhaiten soveltuvalta laitteistolta. Boreal Kasvinjalostus Oy:n monivuotinen laitteen käyttökokemus on hyvä pohja laitteen hankkimiselle myös MTT:n Kasvintuotannontutkimus Jokioinen -ryhmään.
Mestariluokka -täydennyskoulutuksen kehitystyö
Keywords: Kasvintuotanto, kasvinviljely, maaperä; koealat; laitteet; tunnisteet