Kotiseutujen rakkaat perinnekasvit - Heinonen, Maarit (Museovirasto, 2017)
Monen viljelykasvin historia Suomessa ulottuu satojen vuosien päähän. Maatiaiskasvit eroavat jalostetuista lajikkeista syntytavan osalta. Artikkeli käsittelee tuttujen, suomalaisiin puutarhoihin vakiintuneiden perinnekasvien taustoja sekä sitä, miten perinnekasvitkin ovat ihmisten toiminnan tuottamaa elävää perintöä. Perinnekasvit ovat syntyneet pitkäaikaisen kansan viljelyn harjoittamisen seurauksena
Keywords: maatiaislajikkeet; perinnekasvit; viljelykasvit; puutarhat; monimuotoisuus; kasvigeenivarat