Uusilla bioenergiakasveilla monimuotoisuutta pelloille - Santanen, Arja; Mäkelä, Pirjo; Stoddard, Frederick (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja siitä aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä yritetään vähentää. Samalla kasvibiomassan käyttö bioenergialähteenä kiinnostaa monia. Kasvibiomassaa voidaan nimittäin hyödyntää myös liikenteen polttoaineena, erilaisina biotuotteina sekä lämmön- ja sähköntuotannossa.
Keywords: Ys; Ka; bioenergia; kasvit; erikoiskasvit; viljely; luonnon monimuotoisuus; peltokasvit; biomassa; ruokohelpi; maa-artisokka; luutahirssi; jättiruoko; miskanthus