Pihatoissa on valoisaa mutta joskus meluisaa - Lankia, Outi (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Pihatoissa työskentelevien keskimääräinen melualtistus oli suurinta niillä, jotka käyttivät painepesuria tai hoitivat karjan koneellista ruokintaa. Tuotantoeläinten kannalta voimakasta ja jatkuvaa melua voivat aiheuttaa ilmanvaihtolaitteet. Pihattojen valaistuksessa oli puolestaan melko vähän puutteita.
Keywords: Ma; maatalousrakennukset; navetat; pihatot; työterveys; ergonomia; taudit; turvallisuus; melu; valo; meluntorjunta; ammattitaudit; laitteet