Uusi mob-laidunstrategia parantamaan maan hiilensidontaa - Roivainen, Juliana; Sairanen, Auvo (Faba osk, 2024)
Viime vuosina maatalouden hiilensidonta ja hiilineutraalius on puhututtanut entistä enemmän niin kuluttajia kuin maanviljelijöitäkin. Maatalousmaa luokitellaan keskimäärin hiilidioksidin päästölähteeksi, mutta oikeilla toimenpiteillä päästöä saadaan pienennettyä tai maa voi toimia jopa hiilinieluna. Yksi maan hiilensidontaa mahdollisesti parantava keino olisi meillä vielä tuntematon mob-laidunnus.
Lehtiartikkeli (rinnakkaistallennusluvan asianumero: 515/12 05 01 02/2022)
Keywords: maidontuotanto (kotieläintuotanto); hiehot