Uusien ruislajikkeiden talvituhosienten torjunta kannattaa - Laine, Antti; Vuorinen, Martti (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Onnistunut talvituhosienten torjunta säästi keskieurooppalaiset ruislajikkeet lumihomeen aiheuttamilta suurilta sadonmenetyksiltä viime vuonna. Satoero saman lajikkeen ruiskutettujen ja ruiskuttamattomien kasvustojen välillä saattoi olla yli 4000 kg/ha. Kotimaiset lajikkeet kestivät viime talven paremmin ja niillä ruiskutuksista saatu sadonlisä oli huomattavasti pienempi tai olematon.
Keywords: Ka; ruis; lajikkeet; kasvitaudit; sienitaudit; lumihome; torjunta