Peittopensaat vihreyttävät vaikeankin kohteen - Juhanoja, Sirkka (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Matalat peittopensaat sopivat aidanteisiin, kivimuureille, erilaisiin luiskiin, suojapensaiksi, ja niillä voidaan korvata nurmikkoa. Julkisessa viherrakentamisessa tällaisia pensaita voidaan käyttää erityisesti liikenteen välikaistoilla ja luiskissa. Mitä tuuheampi pensas ja mitä peittävämpi yhtenäinen kasvusto, sitä helppohoitoisempi istutusryhmä on. Tiheässä pensastossa myöskään rikkakasveilla ei ole elintilaa.
Keywords: pu; puutarhatuotanto; maanpeitekasvit; kivikkokasvit; perennat; koristekasvituotanto; koristekasvit; pensaat