Typpilannoitus parantaa kuminan siemensatoa, mutta vähentää aromikkuutta - Keskitalo, Marjo (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Kuminan siementen aromikkuus ja kasvuolojemme mahdollinen edullinen vaikutus siihen puhuttaa aika ajoin. Tutkimusten mukaan ainakin lannoituksella on asiaan vaikutusta: typpilannoitus lisäsi kuminan siemensatoja lähes suoraviivaisesti, mutta haihtuvien öljyjen määrä siemenissä aleni erityisesti toisena satovuotena.
Keywords: Ka; kumina; Carum carvi; maustekasvit; aromi; typpi; typpilannoitteet