Kaurauutuuksista löytyy korrenlujuutta - Vuorinen, Martti; Huhta, Harri (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Vuonna 2009 lajikelistalle on pyrkimässä kolme kaurauutuutta, joiden kaikkien lakoisuus on alle 21 %. Runsas lakoutuminen on kauroilla paha ongelma, sillä noin puolet lajikelistalla olevista kauroista lakoutuu yli 30 %. Nyt lujakortisimmat kaurat ovat erittäin aikainen Eemeli ja keskimyöhäinen Julius.
Keywords: Ka; koetoiminta; lajikekokeet; lajikkeet; kaura; viljakasvit; viljely; sato; vertailu; jyvä; koko; kasvuaika