Luomutuotannon nostaminen uuteen nousuun vaatii tutkimusta - Koikkalainen, Kauko (Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Suomen maabrändityöryhmä määritteli viime vuonna maatalouden haasteeksi kehittää sellaisia tuotantotapoja, jotka menestyvät maailmantalouden heilahteluista riippumatta. Työryhmän mielestä luomu olisi tällainen tuotantotapa. Sen kehittämiseen tarvitaan kuitenkin tutkittua tietoa.
Keywords: Ka; Ma; luonnonmukainen viljely; Luonnonmukainen tuotanto; luomutilat; tutkimus; organic agriculture