Palkokasveilla omavaraisuutta tiloille ja lisäarvoa lopputuotteelle - Lehtonen, Tuula (toim.) (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Palkokasvit täydentävät tehokkaasti karjanruokinnassa eniten käytettyä öljykasvien valkuaista. Seuraavalle kasvukaudelle kasvi jättää lisäksi maahan käyttökelpoista typpeä. Silti rehupalkokasvien tuotanto on maassamme vielä vähäistä.
Keywords: Ka; palkokasvit; valkuaisrehut; omavaraisuus; herne; härkäpapu