Poikimaväli-laskuri – työkalu lypsylehmän hedelmällisyysominaisuuksien arvottamiseen - Heikkilä, Anna-Maija (Luonnonvarakeskus, 2017)
Poikimaväli-laskurilla voidaan määrittää lypsylehmäpaikan kiinteille kustannuksille saatava vuotuinen kate lehmän hedelmällisyysominaisuuksien tai niihin liittyvien tavoitteellisten tunnuslukujen mukaan. Laskurin lähtötiedoissa kysytään katelaskelmaan tarvittavien muuttujien arvot. Arvoille on olemassa oletukset, joita käyttäjä voi muokata vastaamaan oman karjansa tilannetta tai joita vaihtelemalla hän voi tarkastella muutosten taloudellisia vaikutuksia. Tuloksia voidaan hyödyntää asettaessa tavoitteita, joihin erilaisten lehmien tai karjojen hoidossa kannattaa pyrkiä.
Luken kirjat, raportit, oppaat ja esitteet
Keywords: lypsykarja; lehmät; hedelmällisyys; kiinteät kustannukset; katetuottolaskelmat; rakennukset; koneet