Tarso-syysvehnä ja Fidelio-ruisvehnä uutuuslajikkeita - Salo, Yrjö; Kontturi, Markku (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Syysvehnäsadosta suurin osa käytetään leipävehnäksi, osa tärkkelystuotantoon ja osa rehuvehnänä. Tärkkelys- ja rehuvehnän leivontalaadulla ei ole väliä. Vuonna 2000 Tiken tilaston mukaan syysvehnää viljeltiin maassamme paljon, 40 000 hehtaarin alalla. Syksyn 2000 syysvehnäkylvöt jäivät 30 800 hehtaariin. Ruisvehnää, syyskylvöistä rehuviljaa, viljeltiin viime vuonna 2 300 hehtaarilla.
Keywords: Ka; syysvehnä; Triticum aestivum; ruisvehnä; Triticale; lajikkeet; sato; talvehtiminen; sakoluku