Kasvinjalostus on säilynyt paikallisena toimintana - Niittymaa, Veikko (Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Ilmaston lämpeneminen haastaa kasvinjalostajat. Kasvukausi pitenee, mutta päivän pituus säilyy ennallaan.
Keywords: Ka; lajikkeet; lajikekokeet; koetoiminta; kasvilajit; viljely; vertailu; sato; talvehtiminen; viljelyvarmuus; kasvitaudit; kestävyys