Vihannekset tuottavat varmaa satoa pohjoisessakin - Heinonen, Alpo; Nissinen, Oiva (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Kiinnostus lähiruokaan ja ihmisten terveystietoisuus ovat lisänneet kasvisten kysyntää. Mahdollisuudet vihannesten viljelyyn ovat parantuneet myös Pohjois-Suomessa. Siellä erikoisviljelylle haetaan nostetta pohjoisessa kasvaneiden tuotteiden laadusta. Pelkkä kiinnostus ei kuitenkaan riitä, vaan viljelyn tueksi tarvitaan tutkimusta ja tietoa.
Keywords: Ka; Pohjois-Suomi; puutarhakasvit; viljelykasvit; vihannekset; terveys; laatu; sato; viljelymenetelmät; viljelymenetelmät; kaali; porkkana; lanttu