Nokkosesta saadaan kuitua tekstiileihin - Galambosi, Bertalan; Hakkarainen, Liisa; Vilpunen, Pekka (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Nokkosen kuitu on eräs ihmiskunnan varhaisimpia luonnontekstiilimateriaaleja, josta on valmistettu kauan erikoistekstiilejä käsityönä. MTT:ssä kehitettiin vuosina 1997- 2001 teollista tuotantoprosessia, jonka avulla nokkosesta saadaan lankaa.
Keywords: Ys; Ka; kuitukasvit; nokkonen; tekstiilit; materiaalit; tuotanto; non-foof-tuotanto; erikoiskasvit