Genominen arvostelu mullistaa lypsykarjan jalostuksen - Strandén, Ismo; Mäntysaari, Esa (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Genomitiedon eli perintöainekseen sisältyvän dna-tiedon hyödyntämisen ennustetaan mullistavan lypsykarjan jalostusta yhtä paljon kuin aikoinaan keinosiemennykseen siirtymisen. Genomivalinta parantaa jalostusarvojen luotettavuutta niin paljon, että myös lypsykarjan jalostusohjelma muuttuu. Nuorsonnien käyttö jalostuksessa yleistyy.
Keywords: Ko; jalostus; kotieläinjalostus; jalostusmenetelmät; sukusiitos; genomi; valinta; arvostelu; jälkeläisarvostelu