Uusi rehulaji kiinnostaa - Alaviuhkola, Timo (Suomen kotieläinjalostusosuuskunta, 1998)
Yleisimmät viljelyssä olevat ruisvahnälajikkeet on testattu sioilla. Kokeet osoittavat, että ruisvehnä sopii lihasioille hyvin ainoanakin rehuviljana. Paras taloudellinen tulos saadaan, kun ohrasta korvataan 25-75 % ruisvehnällä. Ruisvehnän ry-arvo on parempi kuin ohran, mutta raakavalkuaispitoisuus ei välttämättä ole ohraa parempi. Ruisvehnälajikkeiden välillä on selviä eroja, joten niiden laatu tulisi selvittää ennen ruokinnan aloittamista. Etenkin raakavalkuaisanalyysi on hyvä hankkia. Viljakaupassa ruisvehnän hinta voi olla 0-20 p/kg korkeampi kuin ohran.
Keywords: Ko; sika; rehut; ruisvehnä; Triticale