Virikkeet ja valppaus ehkäisevät hännänpurentaa - Niemi, Jarkko K; Sinisalo, Alina; Valros, Anna (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Lihasikojen hännänpurenta aiheuttaa merkittäviä taloudellisia tappioita mm. lisääntyneen hoitotarpeen ja kasvun heikentymisen vuoksi. Tutkimuksissa on löydetty lukuisia tekijöitä, joiden poistaminen sian elinympäristöstä vähentää purennan riskiä.
Keywords: Ko; lihasika; stressi; hyvinvointi; virikkeet; kuivikkeet; hännänpurenta