Palkoviljat soijan vaihtoehto sikojen ruokinnassa - Partanen, Kirsi (Suomen kotieläinjalostusosuuskunta, 2001)
Lihaluujauhon käyttökiellon ja soijan kallistumisen odotetaan lisäävän herneen ja härkäpavun viljelyä. Kiinnostusta on myös soijan korvaamiseen edullisella tuontilupiinilla. Palkoviljat sopivat parhaiten lihasikojen rehuksi ja ilman täydennystä metioniini-aminohapolla käyttömäärä vaihtelee 20 ja 35 prosentin välillä. Porsaille ja emakoille palkoviljoja suositellaan korkeintaan 10-15 prosenttia rehuseoksesta.
Keywords: Ko; luomu; sika; ruokinta; luonnonmukainen kotieläintuotanto; palkokasvit