Viljalajikkeiden taudinalttius virallisissa lajikekokeissa 1991-2001 - Kangas, Arjo; Kedonperä, Auli; Laine, Antti; Niskanen, Markku; Salo, Yrjö; Vuorinen, Martti; Jauhiainen, Lauri; Mäkelä, Lea (MTT, 2002)
Virallisten lajikekokeiden perusteella arvioidaan uusien kasvilajikkeiden viljelyarvo. Viljoilla taudinkestävyyden merkitys osana viljelyarvoa on koko ajan lisääntynyt. Kasvitautien esiintymistä on havainnoitu viljojen virallisista lajikekokeista vuodesta 1991 lähtien. Tässä julkaisussa esitetään tulokset tärkeimpien havainnoitujen kasvitautien esiintymisestä syysruis-, ruisvehnä-, syysvehnä-, kevätvehnä-, ohra- ja kauralajikkeissa vuosina 1991-2001.
Päivitetty toisella verkkoversiolla El.ISBN 951-729-715-7
Keywords: Ka; kasvitaudit; syysruis; syysvehnä; ruisvehnä; kevätvehnä; ohra; kaura