Suomalaisen elintarviketalouden haasteet laajenevassa EU:ssa - Niemi, Jyrki (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
EU:n laajeneminen vyöryttää sisämarkkinoille uusia kuluttajia, uusia kilpailijoita ja uusia tuotanto-oloja. Unionin maatalouspolitiikka on muutoksen edessä. Suomen maa- ja elintarviketalous tarvitsee hyvät eväät säilyttääkseen kotimarkkinansa ja kasvaakseen kilpailukykyiseksi kansainvälisillä markkinoilla.
Keywords: Ma; maatalouspolitiikka; maatalousekonomia; kansainvälinen maatalouspolitiikka; Euroopan unioni; maatalouden tukipolitiikka; maanviljelystalous; elintarvikepolitiikka; interventio; maatalouden rakennepolitiikka; tulevaisuus; kehitys