Ravinnetaseet avuksi maatalouden ympäristönsuojelussa - Ahtela, Irmeli; Lehtonen, Eija; Bärlund, Ilona; Tuhkanen, Hanna-Riikka; Rajala, Jukka; Santapukki, Arto; Vilonen, Kirsi; Ollas, Minna; Piispa, Päivi (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Ravinnetase on apuväline viljelijälle, joka haluaa arvioida ja parantaa ravinteiden hyväksikäyttöä tilallaan. Vielä kehiteltävinä ovat sen sijaan menetelmät, joissa matemaattisilla malleilla arvioidaan ravinteiden huuhtoutumista pelloilta.
Keywords: Ys; maatalous; kasvinravinteet; ympäristönsuojelu; ravinnetase