Elintarvike- ja metsäsektorit Itämeren alueen biotaloudessa - Mustonen, Mika; Hänninen, Riitta; Jansik, Csaba; Knuuttila, Marja; Viitanen, Jari (Luonnonvarakeskus, Luke, 2017)
Itämeren alueen maiden biotalouden markkinat kytkeytyvät toisiinsa vahvasti raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden kaupan sekä ulkomaisten sijoitusten kautta. Raportissa luodaan katsaus Itämeren alueen maiden elintarvike- ja metsäsektoreiden asemasta kansantaloudessa, markkinoiden toiminnasta, tuotantoedellytyksistä sekä raaka-ainekaupasta maiden välillä. Toimialojen vertailulla haetaan uusia näkökulmia toimialakohtaiseen tarkasteluun. Raportissa tuodaan myös esille sektoreita yhdistäviä tutkimustarpeita, joita tunnistettiin Luken ja MTK:n alojen toimijoille 23.1.2017 järjestämässä Ruokaa ja puuta Itämerellä -seminaarissa.
Keywords: elintarvikesektori; Itämeri; metsäsektori; elintarvikeala; puukaupat; maataloustuotekauppa; puumarkkinat; elintarvikemarkkinat; biotalous