Porkkanalajikkeita vertaillaan tiloilla - Suojala-Ahlfors, Terhi (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Porkkana on Suomen eniten viljelty avomaanvihannes. Lajikkeita on tarjolla runsaasti, joten uuden vihanneslajiketutkimuksen alkaessa porkkana oli itseoikeutettu koekasvi. Erityisesti varastointiin soveltuvia lajikkeita etsittiin tilakokeissa kesällä 2004.
Keywords: Pu; porkkana; juurekset; lajikekokeet; lajikkeet; koetoiminta; viljely; vertailu; sato; talvehtiminen; viljelyvarmuus; kestävyys; varastointi; varastointitappiot