Sipulilajikkeet taimikasvatuskokeessa - Pessala, Raili (fi, 1996)
Sipulin istukkaita on saatavissa vain harvoista, enimmäkseen Stuttgarter-tyypin lajikkeista, kun taas siemenestä aloitettavaan viljelyyn on tarjolla runsaasti lajikkeita. Taimisipuliviljelyyn voidaan valita esim. Rijnsburger-tyypin sipuleita, joista löytyy aikaisia ja satoisia, muodoltaan pyöreitä ja vahvakuorisia lajikkeita. Piikkiössä käynnissä olevassa varastointitutkimuksessa testattiin vuonna 1995 taimista istutettujen sipulilajikkeiden satoisuutta ja sadon säilymistä varastossa.