Turveke-hankkeessa etsitään vaihtoehtoja kuiviketurpeelle - Lehtoranta, Suvi; Manni, Katariina (Terramedia Oy, 2020)
Turve on eläinten terveyden ja hyvinvoinnin kannalta hyvä kuivike. Sen käyttöön kuivikemateriaalina liittyy kuitenkin ympäristöhaasteita. Kiristyvien päästötavoitteiden seurauksena turpeen saatavuuteen ja hintaan on odotettavissa muutoksia. Turpeen lisäksi kuivikkeena käytetään myös olkea ja puupohjaisia materiaaleja, joiden saatavuuteen ja jatkohyödyntämiseen liittyy nykyisellään haasteita. Uusia kuivikemateriaaleja tarvitaan siten jo lähiaikoina. Luonnonvarakeskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen Turveke-hankkeessa selvitetään nyt vaihtoehtoja.
Lehtiartikkeli (rinnakkaistallennusluvan asianumero: 576/12 05 01 02/2021)
Keywords: Turve; Kuivike; Ilmastovaikutus; Hevonen