Useat hernelajikkeet sopivat lihasikojen rehuksi - Siljander-Rasi, Hilkka; Partanen, Kirsi; Perttilä, Sini (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Suomalaiset hernelajikkeet, Karita, Perttu ja Tiina, sekä virolainen rehuhernelajike, Kirke, soveltuvat hyvin lihasikojen ruokintaan. Sianlihan maku, mureus ja mehukkuus olivat herneruokinnoilla hyvät. Myöskään lihan hajuun ja makuun haitallisesti vaikuttavaa skatolia ei juuri löytynyt sikojen silavasta. Niinpä sikojen rehuksi käytettävä hernelajike voidaan valita viljelyominaisuuksien perusteella.
Keywords: Ko; palkokasvit; herne; sika; lihasika; sianliha; vilja; seosviljely; valkuaisaineet; ruokinta; rehut; kotimaiset rehut; typensidonta; tuotanto; omavaraisuus; seokset; aminohapot