Uudet ruislajikkeet sopivat hyvin leivontaan - Salmenkallio-Marttila, Marjatta (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Ruisleipä on osa suomalaista kulttuuria, joten leipärukiin kotimaisuus on kuluttajalle tärkeää. Suomalaisen teollisuuden ja kuluttajan laatuodotuksia vastaavaa ruista saadaan vain turvaamalla rukiin viljely Suomessa. Koska ruis on ennen kaikkea leipävilja, on siitä tutkittu erityisesti leivontalaatua, prosessoitavuutta ja terveysvaikutuksia. Tavoitteena on hallita ja tuntea entistä paremmin rukiin leivontalaatu.
Keywords: Ka; vilja; ruis; leipä; leipävilja; viljely; laatu; terveysvaikutukset; ravintokuitu; koostumus; kemiallinen koostumus; lajikkeet; tähkäidäntä; sakoluku