Öljykasvien sekaviljely luomutuotannossa - Himanen, Sari; Mäkelä, Pirjo (Luonnonvarakeskus, 2024)
Sekaviljely eli kahden tai useamman viljelykasvin yhtäaikainen viljely samalla peltolohkolla on keino monipuolistaa viljelyä. Sillä voidaan tehostaa kasvutekijöiden hyödyntämistä sekä vähentää lannoitus- ja kasvinsuojelutarvetta. Öljykasveja viljellään valtaosin puhdaskasvustoina. Niiden sekaviljelyä voi toteuttaa esimerkiksi palkovilja-öljykasviseoksena tai kylvämällä syysrypsin jo keväällä kevätviljan tai palkoviljan aluskasviksi.
Keywords: luomutuotanto; öljykasvit; sekaviljely