Lajikevalinta suorakylvettäessä - Jalli Marja; Erlund, Patrik; Jauhiainen, Lauri (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Viljeltäessä ilman maanmuokkausta viljelykasvin kasvuympäristö poikkeaa muokatusta ympäristöstä. Muuttunut kasvuympäristön vaikutus näkyy monin tavoin eri viljalajikkeiden sadontuotannossa. Maan pinnalle jäävä olkijäte vaikuttaa muun muassa maaperän lämpö- ja kosteusolosuhteisiin sekä pieneliöiden määrään ja lajistoon. Kasvilajikkeelta vaadittavat viljelytekniset ominaisuudet saattavat korostua muokkauksen keventyessä.
Keywords: Ta; suorakylvö; kevennetty maanmuokkaus; kasvinsuojelu; lajikkeet; sato; ohra; kyntö; kylvö; viljelymenetelmät; muokkaus; maan muokkaus; kasvitaudit