Tuomikirvat nostavat päätään - Markkula, Irmeli (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Kotimainen tuomikirvakanta on ensi kesänä selvästi vahvempi kuin viime vuonna. Kasvukaudelle 2009 ennuste lupasi lähes tyhjää. Nyt tuomikirvoilla on hyvät mahdollisuudet synnyttää nälkäisiä uusia sukupolvia etenkin Hauholla, Ruovedellä ja Kauhavalla.
Keywords: Ka; tuomikirva; talvehtiminen; ennusteet; seuranta; torjuntamenetelmät