Suorakylvö edellyttää kasvuston tarkkailun lisäämistä - Jalli, Heikki; Känkänen, Hannu; Serenius, Marjo (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Kynnöstä ja maan muokkauksesta luopuminen muuttaa maan kosteusoloja. Lisäksi pellolta voi yllättäen löytyä ensimmäisenä kesänä talvehtineita rikkakasveja. MTT:n kokeiden ensimmäisenä vuotena havaittiin, että muokkaamattomassa pellossa esikasvin lehtilaikkutaudit lisääntyivät. Sen sijaan tyvitaudit eivät lisääntyneet huomattavasti.
Keywords: Ka; suorakylvö; auraton kylvö; nollamuokkaus; rikkakasvit; kasvitaudit; lehtilaikkutaudit; tyvitaudit; ohra; kaura; kevätvehnä; kustannukset