Talvet koettelevat syysruista - Laine, Antti (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Vuonna 2008 korjatusta 17 720 hehtaarin syysruisalasta oli Amiloa 22,7 %, Elviä 21,9 % ja Riiheä 16,8 %. Amilon pitkään jatkuneen suosion takana on sen ylivoimainen sakoluvun kestävyys. Sitä ei ole heikentänyt edes sen heikko talvehtiminen.
Keywords: Ka; koetoiminta; lajikekokeet; lajikkeet; ruis; syysruis; viljakasvit; viljely; sato; vertailu; talvenkestävyys