Syyskylvöiset kasvit tuovat vaihtelua viljelyyn - Mäkelä, Pirjo; Järvinen, Pasi; Santanen, Arja; Seppänen, Mervi; Stoddard, Frederick (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Syksyllä kylvettävä vehnä, ruis, rypsi ja härkäpapu voivat olla tulevaisuudessa mielenkiintoisia tuttavuuksia viljelijöille, tapahtuipa ilmastonmuutosta tai ei. Ilmastonmuutos tosin saattaa lisätä syysmuotoisten kasvien viljelyalaa huomattavasti. Erityisesti syysrypsi ja -härkäpapu toisivat vaihtelua usein yksipuoliseen viljelykiertoon.
Keywords: Ka; viljakasvit; viljely; vehnä; ruis; rypsi; härkäpapu; kylvö; kylvöaika; syksy; sato; talvenkestävyys